Den kreative fotograf

En professionel fotograf og især reklamefotografer oplever større og større efterspørgsel på billeder der er lavet mere spændende i photoshop. Billeder der er flyttet fra real verden ind i fantasiverdenen. Med inspiration fra de store hollywood film bliver kravet til fotografens evner i digital efterbehandling større. En fotograf er ikke bare fotograf, men også en fotomanipulator.

Den kreative fotograf

Den nye type fotograf i Danmark

Der bevæger sig en ny type fotograf i Danmark. Inspireret af det store udland, handler fotografiet idag meget om billeder og fotomanipulation. Fotografen laver ofte billedet i det tema den enkelte kunde eller leverandør ønsker det, og det bliver herefter hevet ind i Photoshop, hvor det bliver godt og grundigt manipuleret. Foto manipulation er blevet en stor del af en fotografs hverdag.

Den nye type fotograf i Danmark

Foto kunst i det kommercielle fotografi?

Er fotografens rolle blevet mere af den fotokunstneriske skuffe? Er fotomanipulation kommet for at blive? Skal man være både fotograf og kunstner for at leve af fotografering i dagens Danmark. Meget tyder på det, da flere og flere billeder bliver kraftigt efterbehandlet i digitale efterbehandlingsprogrammer. En fotograf arbejder mere i photoshop end bagved kameraet.

Se flot fotokunst her

Foto kunst i det kommercielle fotografi?

Fotograf og fotomanipulation

Fotografering og efterfølgende billedbehandling sker i højere og højere grad via det digitale univers. Med internettets fremkost, har der aldrig før været adgang til så mange billeder på nettet som nu. Det er også blevet nemmere at være fotograf. En fotograf der kender sit digitale efterbehandlingsprogram kan med rimelige evner løfte en ellers banalt portrætfoto eller landsskabsbillede til en højere standard. Give billedet et ansigtsløft om man vil.

Fotograf og fotomanipulation

Læs mere her: