“Jeg føler mig ikke inspireret. Derfor kan jeg ikke lave noget”. 

Er det en sætning, der vækker genklang hos dig?

Så ligger du sandsynligvis  under for den mest sejlivede myte om  inspiration. Som faktisk har den betydning, at du

 • Ikke maler dine billeder.
 • Ikke skriver dine digte.
 • Ikke synger dine fotografier. 
 • Ikke danser dine danse.
 • Ikke spiller dine melodier.

Du gør ikke det, du dybest set længes efter og har lyst til. 

Er det sådan det er? Fordi

Du føler dig IKKE inspireret. 

 • I kølvandet på den sætning kommer så måske også:
 • Jeg ved ikke, hvor og hvordan jeg skal gå i gang 
 • Jeg har ikke nok plads 
 • Jeg har ikke råd
 • Jeg har jo slet ikke talent
 • Jeg…..

– du kan sikkert selv supplere listen over forhindringer.

Interessant ikk ‘, at stille så mange benspænd op for noget af det, der måske ellers vækker allermest lyst og allermest glæde? – Eller tanken om det gør?

fotografier

Vi kunne kalde det overspringshandlinger. Jeg kalder det frygtstrategier. 

Fordi frygt har mange ansigter. Og den står gerne på lur, når vi begynder at tage vores dybere behov og vores lyst til noget alvorligt. Og ovenikøbet overvejer at begynde at UDTRYKKE det. Kunstnerisk. 

Og det ER da skræmmende der, hvor vi går hen til den kant og trykker os udover. Hvilket vi gør igen og igen. På sin vis bliver kunstneriske udtryk ved med at være NY. Vi møder kanten igen og igen og igen. Det er ligesom en præmis. Den evige dans hen til kanten af noget nyt, eksperimenterende, undersøgende. Måske er det første gang, du står der. Måske har du stået her mange gange før. Præmissen er den samme. 

Skræmmende, ja. Måske. Men skal det afholde dig fra at tage i dørhåndtaget, lempe det i sine rustne hængsler og liste ind ad porten? Igen og igen?

Nej vel?

Gå ind kære du. Dans, fotografér, syng, spil, skriv, lev. Og tro ikke dens ord, frygtens. Overvind den og tag din kreative kraft til dig. Og lev den.

Den nye type fotograf i Danmark

OG tro ikke, at du ikke skal gå igang bare fordi, du lige umiddelbart IKKE føler dig inspireret. 

Jeg lover dig det sker, når du går igang. 

Men du må gå derind. I landet. Det forjættede. Du må gøre det, du skal gøre. Danse, le, male, synge, spille, skrive o.s.v.

Hvad er det, som DU hører dig selv sige igen og igen. At DU skal gøre? Gør det! NU!

På mine fotokurser får du bl.a. masser af teknikker og øvelser til at “snyde” den side i dig, som vil holde dig tilbage. Som er bange, utryg. Som siger, at du ikke har talent, som prøver at overbevise dig om, at du ikke har råd, plads, tid o.s.v.

Du får støtte til at tage den side i dig alvorligt, som GERNE vil, som savner og længes efter at give mere los, at udtrykke sig mere autentisk. Hvor du tager din lyst til at male dine personlige fotografier alvorligt.  Fotos, der samtidig har æstetisk værdi. Det kan være, du yderligere har lyst til det mere fordybende personlige arbejde, som kreativ udfoldelse kan være en katalysator for. At bevæge dig ind i et mere analytisk, reflekterende rum omkring dine kreative processer: