Fotografens rettigheder og jeres

Billeder taget ved en fotograf, lavet på en specifik opgave for et magasin eller et firma er ofte bundet af det kommercielle og rettighedsmæssige spil der ligger imellem fotografen og kunden. Sørg derfor både som kunde og fotograf at nedfælde brugsretten for billederne i denne aftale, så rettighederne tilhører den rette.

Fotografens rettigheder og jeres

Fotografer til privat fotografering som bryllupsfoto og portrætfoto tilhører som altid som udgangspunkt fotografen. Det er derfor fotografen der giver tilladelse til hvilke rettigheder brudeparret eller modellen har til brug af billederne og hvor.

Billeder taget ved professionel fotograf

Billeder taget ved professionel fotograf

Mange mennesker ønsker at uploade deres billeder til sociale netværk, som facebook. For at kunne dele deres billeder med gode venner eller familien.

Derfor er det vigtigt at inden man gør det, har en klar aftale med fotografen hvilke regler der er gældende for brug af den enkelte fotografs billeder, på nettet.

Som regel er fotografen tilfreds med et link til sin hjemmeside eller ihvertfald en notis om hvem fotografen er. Sørg derfor at spørge din fotograf hvad han eller hun mener om brugen af billederne på nettet.

Læs mere her: