Foto manipulation – mister fotografiet sin identitet?

Foto manipulation har faktisk eksisteret næsten ligeså længe som fotograferingen selv har eksisteret. Hvor det førhen kun var forbeholdt de virkeligt dygtige fotografer, i de gode gamle sort / hvid mørke kamre at lave flotte manipulationer, er det takket være de mange digitale foto programmer blevet allemandseje. Faktisk er ordet “photoshopping” blevet ligeså almindeligt som ordet fotograf.

Foto manipulation – mister fotografiet sin identitet?

Mange er begyndt at anerkende den digitale fotokunst som kunstart

Mange er begyndt at anerkende den digitale fotokunst som kunstart. Men i det øjeblik det bevæger sig ind i fotojournalismen og nyhedsfortællende medier, ændrer billedet sig og blivet til en diskussion om etik og moral, og hvor langt må den digitale manipulation have lov til at gå her, før fotografiet mister sin integritet. Hvor går grænsen mellem fotograf og foto manipulation.

Kunstfotografering

Kunstfotografering

Oversat fra engelsk-Billedkunst fotografering er fotografering skabt i overensstemmelse med kunstnerens vision som fotograf, der bruger fotografi som et medium til at bringe noget til live, der kun lever i kunstnerens sind. Du skal bare fange det, man ser på en kunstnerisk måde, er kunsten at fotografere og ikke skabe kunst.