Der findes mange fotografer i Danmark. Der findes desværre også en del dårlige fotografer men heldigvis også mange dygtige fotografer. I sidste ende er det jo op til kunden hvem de vælger at hyre til opgaven. Derfor er det altid en god idé at finde en eller flere anbefalinger på nettet af fotografens arbejde. På den måde sikre du dig selv at du booker en fotosession ved en kompetent og erfaren fotograf.

Igang i fotostudiet
Igang i fotostudiet

Hobbyfotograf

I Danmark er de fleste fotografer idag gået fra hobbyfotograf til professionel fotograf. Ca. 80% af Danmarks fotografer har ingen uddannelse og derfor autodidakte indenfor faget. Det behøver bestemt ikke betyde at fotografen er dårlig bare fordi denne ikke har sit uddannelsesbevis. Der er faktisk rigtig mange dygtige kvalitetsbevidste fotografer i Danmark.

Fotograf uddannelse

Drømmer du om at tage en fotograf uddannelse, så anbefaler jeg dig at kigge på nettet og læse om krav til dig og ikke mindst se at komme igang med at fotografere og øve dig. De fleste fotografer, der vil være villige til at ansætte dig idag har ofte travlt. Så jo før du selv kan indgå i den fotografiske produktion og være medvirkende til at tjene din løn hjem, des hurtigere vil din fotograf mester værdsætte din ansættelse som fotograf elev på fotostudiet. Vi anbefaler også du melder dig ind i en fotoklub og overvejer et fotokursus. Brug desuden YouTube til at finde viden og ideer til brugen af Photoshop, Lightroom, WordPress og andre relevante værktøjer i denne branche.

Læs mere om uddannelsen som fotograf

Fotograf løn

Hvad tjener en fotograf? En uddannet fotograf tjener ca. 32.000 kr i måneden.

Læs mere om lønnen inden for fotograf faget

Fotograf kursus

Flere og flere fotografer tilbyder fotokurser indenfor forskellige fotografiske nicher. Det er en super god ide at melde dig til et fotokursus hvis du drømmer om at få en uddannelse som fotograf. Eller hvis du bare gerne vil være bedre til at fotografere feks dine børn, din familie eller dine venner. På et fotograf kursus lærer du mange gode ting omkring brugen af kamera, lysmåling, brugen af forskellige objektiver og meget andet af fotorelevans indenfor fagområdet.

Fotograf Job

Drømmer du om at finde et fotograf job, så er der mange måder at gøre det på. Du kan vælge at starte op selv. Du kan søge ind som fotograf ene hos en allerede etableret fotograf. Du kan også melde dig til fotografuddannelsen på en af medieskolerne i Danmark. Eller du kan prøve at søge ind i et webbureau og ad den vej udvikle dine visuelle planer, da webhuse ofte tilbyder fotografering til deres kundernes hjemmesider også.

Kreativ Fotograf > Den om fotograferne

Læs mere fra os her: