Hvor meget betyder dit LinkedIn profilbillede for dit image?

Hvor meget betyder dit LinkedIn profilbillede for dit image? De fleste vil sandsynligvis mene, at det er vigtigt at have et billede på ens Linkedin-profil. Men hvad hvis man ønsker at vide, hvordan man kan have et virkelig godt billede på Linkedin?

Når man ser ned igennem sit feed, får man ikke et klart svar, da udvalget af profilbilleder varierer i både type og kvalitet. Det kan omfatte professionelle profilfotos, telefon-selfies, helfigur billeder, fotos, hvor ansigtet er sekundært og så videre.

Selvom det er bedre at have et billede end slet ikke at have noget, er det vigtigt at erkende, at det første indtryk, man giver, når man præsenterer sig online, er afgørende for mange formål såsom at komme i kontakt med headhuntere, potentielle arbejdsgivere, kunder eller samarbejdspartnere. Derfor er det vigtigt at vælge et profilfoto af høj kvalitet, der viser dit ansigt klart og ægte.

Hvor meget betyder dit LinkedIn profilbillede for dit image?

Lad din personlighed skinen igennem

Der findes ikke én bestemt måde, et perfekt profilfoto skal se ud på, men der er nogle tommelfingerregler, som vil passe til de fleste personlige profiler. Et godt profilfoto viser dit ansigt klart og ligner dig, som du ser ud personligt. Det lader også din personlighed skinne igennem og matcher fortællingen i din profiltekst.

Det perfekte profilfoto afhænger af din professionelle profil og hvilket signal, du vil sende om dit personlige brand. Elementer såsom tøj, baggrund, belysning og dit udtryk er med til at forme udtrykket i det perfekte profilfoto. Det er vigtigt at tage hensyn til disse faktorer, når man vælger et profilfoto.

Generelt set kan man nå i mål med et super godt profilfoto, hvis man følger nogle enkle principper for et professionelt profilfoto. Før man overvejer at tage et nyt profilfoto, bør man evaluere det nuværende billede, man har på sin Linkedin-profil.

Er det på tide at få opdateret dit profil foto?

Er det på tide at få opdateret dit profil foto?

Har du overvejet om det er tid til at opdatere dit profilfoto? Et godt profilfoto er vigtigt, da det kan hjælpe med at støtte dit personlige brand eller din faglige profil på LinkedIn. Selvom der er mange måder at have et godt profilfoto på, er der nogle vigtige elementer at have i mente.

For at hjælpe dig med at vurdere, om dit nuværende profilfoto trænger til en opdatering, har jeg lavet en liste diverse kontrol-spørgsmål:

 1. Ser du venlig ud?
 2. Kan man tydeligt se dit ansigt?
 3. Kigger du ud på beskueren?
 4. Passer udtrykket til din profession?
 5. Er baggrunden rolig og uden forstyrrende elementer?
 6. Ligner du dig selv på dit billede?
 7. Er lyset på dit ansigt godt?

Hvis du kan svare ja til alle de fleste af de ovenstående spørgsmål, så er dit nuværende profilfoto stadig godt. Hvis ikke, kan det være tid til at overveje en opdatering.

Få et professionelt profilfoto til din LinkedIn-profil

Få et professionelt profilfoto til din LinkedIn-profil

Hvis du ønsker et godt og professionelt profilfoto til din LinkedIn-profil, er her en opskrift, der vil fungere for de fleste og hjælpe dig med at efterlade et godt førstehåndsindtryk.

 • Lad dit ansigt fylde størstedelen af billedet. Dit ansigt og øjne giver andre det bedste indtryk af, hvem du er, så brug et profilfoto, der er beskåret fra brystet og helst endnu tættere på ansigtet.
 • Vælg dit tøj omhyggeligt. Din påklædning skal repræsentere dit professionelle virke og fortælle om, hvem du er.
 • Vælg en minimalistisk baggrund. En simpel baggrund sætter fokus på dit ansigt, dine øjne og din person.
 • Vælg det rigtige udtryk. Dit udtryk skal være autentisk, afslappet og samtidig professionelt. Vælg et udtryk, der fortæller noget om din personlighed over for din målgruppe.
 • Fremstå som du gør, når man møder dig. Hvis du altid har opsat hår eller altid er nybarberet, skal du også se sådan ud på dit profilfoto.
 • Brug en professionel fotograf. På den måde er du sikker på at få et profilfoto, hvor alle elementer harmonerer, og hvor dit udtryk er i tråd med, hvordan du ønsker at blive opfattet. Tal med din fotograf om, hvad du gerne vil udstråle om din personlighed og, hvordan du gerne vil opfattes.
 • Der er ikke én rigtig måde at se ud på for at virke både imødekommende og professionel over for din målgruppe. Men dit profilfoto fortæller meget om, hvem du er. Fælles for alle, uanset faglig profil og formål, er, at du på dit profilfoto virker imødekommende og skaber tillid omkring din person og faglige profil.
Når det kommer til at skabe det perfekte profilfoto

Når det kommer til at skabe det perfekte profilfoto

Når det kommer til at skabe det perfekte profilfoto, er der altid regler, der kan brydes. Dette er meningsfuldt og kan styrke dit personlige brand. Hvis du hyrer en professionel fotograf til dit næste profilfoto, kan I finde frem til det perfekte setup til netop dine behov.

Nogle eksempler:

 • En simpel og ren baggrund kan fokusere på dit ansigt, men en baggrund fra en bestemt miljø kan også forstærke dit image eller dit personlige brand.
 • Øjenkontakt er normalt vigtigt, men i nogle tilfælde kan et profilfoto uden øjenkontakt forstærke budskabet om dit personlige brand.
 • Det er vigtigt at vælge et udtryk i dit profilfoto, der sender det ønskede signal, samtidig med at det er autentisk for dig. Hvis du er en sprudlende person, vil det ikke give mening at udgive dig for at være en hårdkogt beslutningstager på dit profilfoto.

Hvor meget betyder dit LinkedIn profilbillede for dit image?