De bedste online tjenester til opbevaring og deling af dine fotografier og videoer

At bruge en af de bedste sider til opbevaring og deling af fotos er vigtigt, hvis du har mange billeder. Uanset om du er professionel fotograf, ivrig entusiast eller bare kan lide at tage mange afslappede billeder, bliver det mere og mere vigtigt at opbevare dem.

Med sensorstørrelser og opløsninger, der bliver større og større i de bedste kameraer og de bedste kameramobiler, kan RAW-billedfiler nu fylde næsten 100MB. Disse fylder hurtigt op, når du tager mange høj kvalitetsbilleder, og kræver mere opbevaringsplads end din computer eller telefon måske har. I sådanne tilfælde kan cloud-opbevaringssider give masser af plads til din voksende katalog.

De bedste sider til opbevaring af fotos giver også sikkerhed og ro i sindet ved at gemme dine billeder sikkert backup i skyen, hvor du kan få adgang til dem, når du har internetforbindelse. Fotografer vil også gerne overveje organisatoriske aspekter af opbevaring af fotos, da de ofte viste tagningssystemer gør det nemt at holde styr på billeder.

Efter at have testet alle de største tjenester, mener vi, at den bedste side til opbevaring og deling af fotos er Flickr. Det tilbyder en begrænset gratis plan, men dets betalte plan giver ubegrænsede uploads, samt justeringsværktøjer, tagging-funktioner, en delingsplatform og muligheder for kort videolagring. Hvis du ejer en Android- eller iPhone-enhed og bare vil have en nem måde at backup af fotos og video, bør du tjekke Google Photos og iCloud, da disse er billige måder at backup smartphone-indhold på. Uanset dine behov er der dog sikkert en fotolagringside for dig; vi har samlet vores favoritter nedenfor.

1. Flickr

GRUNDE TIL AT KØBE

+ Stort udvalg af værktøjer

+ Omfattende tagging-funktioner

+ Renset interface

GRUNDE TIL AT UNDGÅ

— Gratis konti er begrænset til 1.000 billeder

den bedste fotoservice til opbevaring og deling af billeder

Flickr er vores valg af den bedste fotoservice til opbevaring og deling af billeder, takket være dens enorme mængde opbevaringsplads og en enkel, ren interface, der gør det til en fornøjelse at bruge. Det er stadig den bedste mulighed for seriøse fotografer.

Flickr tilbyder også et stort udvalg af værktøjer, omfattende tagging-funktioner og understøttelse af både visning og download af billeder i en række forskellige opløsninger (herunder usædvanligt muligheden for at tilbyde det originale størrelse).

Der er endda en statistikmotor, der lader dig spore, hvem der ser dine billeder, mens et meget enkelt træk-og-slip-system giver dig mulighed for at organisere albums med dine egne fotos og samlinger af fotos fra dig og andre fotografer.

Siden salget til SmugMug

Siden salget til SmugMug har virksomheden meddelt, at gratis konti kun kan have op til 1.000 billeder. Hvis du opgraderer til en Pro-konto (åbner i ny fane) (72 dollars om året), får du ubegrænset opbevaring, mulighed for at se dine billeder i opløsninger op til 6K, ingen reklamer og muligheden for at streame videoer på op til 10 minutters længde.

Pro-abonnenter får også 35 dollars rabat på en ordre på 70 dollars hos fotobogsservice Blurb. (Efter vores mening er Blurb ikke så god, så tjek vores valg for de bedste fotobøger). Du får også 50% rabat på det første år af et SmugMug-abonnement blandt andre bonusser.

2. 500px

GRUNDE TIL AT KØBE

+ Du kan sælge dine fotos som royalty-fri kunst gennem hjemmesiden

+ Overkommelige abonnementer

GRUNDE TIL AT UNDGÅ

– Tilbyder ikke foto-printing-tjenester

500px er rettet mod seriøse fotografer

Rettet mod seriøse fotografer, tilbyder 500px (åbner i nyt faneblad) et billedfokuseret design, der sætter dine fotos i centrum, og giver en ren og elegant måde at vise dine bedste skud på. Du kan organisere dine billeder i sæt (fotos på et bestemt tema) og historier (fotos af en begivenhed), der præsenterer billederne på en dramatisk og imponerende måde.

Den gratis version af tjenesten giver dig mulighed for at uploade op til syv fotos om ugen, men du kan opgradere til en af to betalte niveauer for en rimelig pris: Awesome koster normalt $4,99 om måneden, og Pro $9,99 om måneden, selvom sitet i øjeblikket tilbyder en rabat på det første år (til $3,99 og $7,99/måned). Begge tilbyder ubegrænsede uploads, plus flere tilpasningsmuligheder og opføringer i sitets pro-katalog. Uanset hvilken mulighed du vælger, forbliver 500px en af de bedste fotosites til opbevaring af dine billeder.

3. Google Photos

GRUNDE TIL AT KØBE

+ Ubegrænset lagerplads for Pixel-ejere

+ Mange tagging- og delingsfunktioner

+ Grundlæggende redigeringsværktøjer

GRUNDE TIL AT UNDGÅ

– Fotos er begrænset til en størrelse på 16 MP, medmindre du betaler for en Google Drive-abonnement.

– Fotos fra ikke-Pixel-enheder vil tælle med i din eksisterende cloud storage grænse.

Googles foto-delingstjeneste blev primært designet som en måde at tage backup af fotos og videoer

Googles foto-delingstjeneste blev primært designet som en måde at tage backup af fotos og videoer taget på smartphones, men den er udviklet sig til at være en af de mest intelligente softwaredele i hele Google-økosystemet.

Google Fotos bruger AI til at kategorisere dine fotos, hvilket gør det super nemt at finde det foto, du leder efter. Skriv “kat” for eksempel, og den vil søge gennem dem alle og finde hvert relevante foto (det kan være en hel del for nogle mennesker). Den vil også identificere personer og gruppe dem sammen; når du har givet gruppen et navn, kan du derefter søge efter alle fotos med en bestemt familiemedlem eller ven.

Det er også nu en anstændig fotoredigerings- og delingstjeneste. Når du har uploadet et foto, kan du redigere det ved at beskære og justere farver. Når redigeringen er færdig, kan du oprette albums af fotos og videoer, der kan deles offentligt eller med specifikke Google-brugere. I vores oversigt over de bedste fotoredigeringsprogrammer kårede vi Google Fotos som den bedste til deling. Og den er tilgængelig for både Android- og iPhone-brugere.

Google tilføjer også hele tiden nye funktioner

Google tilføjer også hele tiden nye funktioner. For eksempel, hvis Google Fotos ser, at en bestemt ven er på dit foto, vil den tilbyde at dele det med dem. Den kan også automatisk farvelægge sort-hvide billeder. For mere information, kan du se vores komplette guide til Google Fotos. Hvis du har en Google Assistant-aktiveret smart-skærm, som f.eks. Google Nest Hub eller Google Nest Hub Max, kan du også synkronisere dine Google Fotos med skærmen, så de vises på skærmen.

Google Fotos plejede at tilbyde ubegrænset plads og upload, op til en maksimal opløsning på 16MP og video i 1080p. Men i dag vil alle fotos, du uploader fra en ikke-Pixel-enhed, tælle mod din gratis 15GB Google Drive-grænse. Enhver, der bruger en Pixel 2-5, vil ikke blive påvirket, så længe de holder sig til High- eller Express-kvalitetsuploads. Hvis du vil lagre større billeder eller videofiler, skal du betale for plads på Google Drive, som starter ved $1.99 / £1.99 om måneden for 100 GB.

Læs mere: