I lyset af, at jeg har fået nogle nye objektiver, tænkte jeg, jeg ville starte en ny 365 photo challenge; jeg har været i gang med en, jeg nåede omkring 3 måneder ind i, inden jeg kørte lidt død i det. Men jeg tænkte, at denne gang, ville jeg lave nogle punkter, så jeg har inspiration til hvad hvert billede skal indeholde. Jeg har desuden også fået mig et Wacom Intuos Pro Paper tegnebræt; den skulle selvfølgelig afprøves med paper-funktionen. Det går ud på, man fastklemmer et stykke papir til tegnebrættet og så har jeg en speciel kuglepen der fysisk tegner på papiret, mens tegnebrættet samtidig med optager alt der bliver tegnet. Kort fortalt; en avanceret skanner.

Hvis du ikke ved hvad en photo challenge er,

så går det ud på, at du tager et bestemt antal dage. Det kan f.eks. være 30 dage, 90 dage, 365 dage eller 52 uger (et foto i ugen). Når du har besluttet dig for en længde af din udfordring, skal du finde ud af, hvilket sociale medie du primært vil poste dine billeder på.

Jeg kan af erfaring sige, at hvis du forsøger, at poste på alle de sociale medier du, normalvis, poster billeder på, kan det hurtigt blive uoverskueligt. Jeg foretrækker for eksempel at holde mig til instagram. Jeg har dog også planer om, at poste på bloggen, men jeg er ikke sikker på, jeg vil have tiden hver dag til at skrive et indlæg til hvert billede. Derfor laver jeg bare nogle roundups et par gange i ugen; dette kan man også sagtens gøre på andre sociale medier, som f.eks. facebook, 500px, deviantart, flickr and so on.

Hele meningen med en photo challenge (i hvert fald for jeg selv) er, at du skal udvikle dig selv. Og der sker hurtigt forandring, hvis du skal fotografere hver dag i stedet for hvis du nu kun fotograferer i lang tid, en gang imellem.

Hvis man gør det ‘rigtigt’, kan man også udfordre sig selv i en masse forskellige situationer.

Det bringer os til mine 30 idéer til fotos du kan tage.

Nu ved jeg godt, vi er i midten af September, men jeg tænkte, jeg for god ordens skyld, ville lave idéer til en hel måned. Jeg har lidt planer om, at jeg fast hver måned, vil komme med 30/31 nye idéer til den kommende måned, så enhver der selv hopper med på vognen, hurtigt kan blive inspireret, hvis man ikke helt ved hvad man skal fotografere.

Listen er ikke en punkt for punkt “dette skal du fotografere”-liste. Jeg synes ikke selv, man udvikler sin kreativitet hvis man bare får, at vide, man dag 1 skal fotografere en banan, dag 2 et får, dag 3 et selvportræt …. you get the point.

læs også:

I stedet har jeg forsøgt, at komme med idéer der kan betyde mange ting/give mange forskellige resultater. Så hvadenten man er portrætfotograf, til landskaber eller makro, kan man bruge disse. Jeg læser dem selv som om, de er titler eller beskrivende tekst til billedet.

Nu fotograferer jeg selv en del portrætter. Så til punkt 20) Sårbar, har jeg en idé om et råt, mørkt billede. Måske skal personen være helt nøgen; uden der vises noget – nok noget i fosterstilling, i en fuglerede. Uskyldigt og rent. Jeg ved ikke om, mine idéer giver mening på skrift, men det ser godt ud i mit hoved.

Du behøver ikke, at have et dyrt kamera for, at starte..

Smartphones har også efterhånden et godt indbygget kamera. iPhone Photography School har lavet en super fin artikel, med gode eksempler på iPhone-billeder, om lige netop dette. Den kan du læse her. Derfor, skal du ikke holde dig tilbage hvis, du gerne vil forsøge dig med en photo challenge. Enhver, der gerne vil blive bedre til at tage billeder eller bare synes, det kunne være sjovt at prøve, kan deltage.

Jeg vil selv tage ud og cykle en tur i dag og se hvad, jeg finder af locations til at fotografere ved. Jeg har heldigvis en del udstyr der gør, at det ikke kræver, at jeg har en model. Selvom det nu gør det en del nemmere, når man kun skal fokusere på at stå bag kameraet.

Har du selv prøvet en photo challenge, eller vil du i gang med en?